szszi

szsz


Stetoscope 2005 háziorvosi szoftver

Levelezőlista

A forráskód letöltése

Használt technológiák

A program Delphiben írt Win32 alkalmazás, letölthető a program Delphi forráskódja.

A program bemutatása

Előzmények

A szoftverpiacon nagyon sok háziorvosi program található. Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy miért van szükség eggyel többre ebből a fajta programból.

Tapasztalatunk szerint a legtöbb szoftverfejlesztő igyekszik minden lehetséges funkciót belezsúfolni egyetlen programba, aminek egy meglehetősen áttekinthetetlen, és emiatt nagyon nehézkesen használható betanulható termék az eredménye. Ezek a programok azt mutatják, hogy a fejlesztésük során nem, vagy alig volt információcsere a leendő felhasználókkal. Az általunk bemutatásra kínált háziorvosi programot már a fejlesztés korai stádiumában is a leendő felhasználók, azaz a látókörünkben található háziorvosok véleményét figyelembevéve terveztük. A program fejlesztésének teljes időtartama alatt szoros kapcsolatot tartottunk fenn a célcsoportként számon tartott orvosokkal, és az ő igényeik szerint alakítottuk ki a szoftver funkcióit, és ergonómiáját. A program elkészítésénél figyelembe vettük az orvosi, és személyi titokvédelmi törvény idevonatkozó irányelveit is.

Ez a háziorvosi szoftver azáltal, hogy csak jelszóval lehet használatba venni, eleget tesz a személyi, titokvédelmi követelményeknek. Az adatállományok jelszóval védhetőek, így illetéktelen személyek nem tudnak a program megkerülésével sem belenézni az adatokba, sem módosítani azokat. A szoftver használata során minden munka naplózásra kerül, ezáltal nyomon követhető ki, mikor, mit dolgozott a programban.

A program vegyes, felnőtt praxisban, és praxis közösségben is használható. Az adatkonvertálás az előzőleg használt háziorvosi programból adatvesztés nélkül történik. A program legfőbb előnye az, hogy gyors, és személyre szabott, valamint, hogy amit az orvosnak szakmájából eredendően fejből tudnia kell, nem kell listákból keresgélnie. A gyorsaság azért fontos, mert a rendelés alatt elsősorban a beteggel kell foglalkozni, és nem az adatok rögzítésével.

A személyre szabott program a háziorvosi programok piacán új dolog, és azért fontos, mert az orvosok rendelése, gondolkodása és a területi adottságok nem egyformák.

Gyógyszer adatbázis: A hivatalos Taxa alapján tartalmazza azokat a gyógyszereket, amelyeket háziorvos és egyéb szakorvos felírhat, utalva a felírási jogszabályokra pl.: (közgyógy), 90%-os támogatás stb., mindezt a felhasználó által azonnal átláthatóan.

Magisztrális gyógyszer adatbázis: Ide mindenki beírhatja az általa leginkább használt keverékeket, és a praxisában felhasznált gyógyászati segédeszközöket.


1. oldal Következő oldal


Magunkról
  Tevékenység, célok
  Elérhetőség
Projektek
Szoftverek
Oktatás
Jogi tanácsadás
Közlemények
  Sajtóanyagaink
  Állásfoglalásaink
  Kötelező közzétételek
  Rólunk írták
Hasznos linkek
WIKI